Orthomoleculair therapeute

Orthomoleculair therapeut schema
Orthomoleculair dietist

Wat is een orthomoleculair therapeute?

Een orthomoleculair therapeute houdt zich bezig met orthomoleculaire voedings- & gezondheidszorg (ook wel nutritionele gezondheidszorg genoemd) is een vorm van gezondheidszorg die de laatste jaren veel meer bekendheid heeft verkregen. Het is een vorm van gezond leven en eten. En indien nodig, na het bezoek aan jouw orthomoleculair therapeute, ga je jezelf helen, enkel met bio-identieke middelen die voor het lichaam bekend zijn en bij het innemen ervan ook onmiddellijk (h)erkend worden.

Dit in tegenstelling tot sommige medicatie uit de reguliere
geneeskunde. Interventies op het gebied van leefstijl staan centraal bij de orthomoleculaire gezondheidszorg. Dit houdt in, ons lichaam voeden met échte voeding, oervoeding, zoals groenten, fruit, vis, kruiden, zaden en pitten.

Beweging én een gezonde mindset zijn minstens even belangrijk.

Eveneens wordt er gekeken welke essentiële voedingsstoffen jouw lichaam écht te kort komt. En indien nodig wordt er dan aangevuld met de meest noodzakelijke supplementen. Dit kan gaan van vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren …

Wie heeft baat bij orthomoleculaire therapie?

Deze manier van gezondheidszorg kan absoluut een aanvulling zijn op jouw reguliere behandelingen bij een arts. Deze orthomoleculaire aanpak is er voor klein en groot, voor jong en oud en kan perfect ingezet worden ter preventie van bepaalde ziektepatronen alsook curatief. Vandaar dat we ook spreken over de complementaire gezondheidszorg.

Belang van orthomoleculaire therapie volgen

Orthomoleculaire therapie & Quint

Een lichaamsanalyse met het Quint-apparaat.

Het Quint-apparaat is een Oostenrijks professioneel systeem voor de holistische aanpak van acute & chronische gezondheidsklachten en pijnsyndromen. Holopathie bekijkt de gehele mens (holos = geheel / pathos = pijn & emotie) en niet alleen het orgaan dat problemen geeft. Het Quint-systeem is een combinatie van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) samen met de westerse computertechnologie & de nieuwste inzichten van de energetische geneeskunde. Holopathie met Quint wordt sinds 1994 in (artsen-) praktijken toegepast in Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Sinds 2003 wordt de holopathie ook in België gebruikt. Bovendien is het systeem ook goedgekeurd en heeft het een Europese medische certificering klasse 2A.

Quint apparaat voor orthomoleculaire therapie

Volgens de holopathie zijn deze constante belastingen een oorzaak van de opmars van chronische aandoeningen en allergieën.
De holopathie werkt met het QuintSysteme, daarmee kunnen we de belastingen van het lichaam analyseren en tevens aanpakken. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

De holopathie werkt met het lichaamseigen regulatievermogen. Daarom is de holopathie vooral zinvol wanneer er nog geen onomkeerbare beschadiging van weefsels (en organen) is opgetreden. In die gevallen kan de holopathie weliswaar toch klachten verminderen en bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Op de volgende terreinen werden met de holopathie - vaak als aanvulling op de reguliere manier - indrukwekkende resultaten bereikt, bij mensen met volgende problemen:

 • allergieën, eczeem
 • klachten van de wervelkolom, rugklachten
 • gewrichtspijn, artritis
 • oesteoporose
 • artrose
 • acute en chronische pijnen en ontstekingen
 • chronisch degeneratieve aandoeningen,
 • chronische infecties, verminderde weerstand
 • vermoeidheid, burnout, CVS, fibromyalgie, migraine
 • maag- en darm klachten
 • klachten van de luchtwegen
 • hormonale klachten, overgangsklachten, premenstrueel syndroom
 • belasting milieu-toxinen, electrosmog belasting
 • kneuzingen, botbreuken, blessure behandeling
 • vage klachten

Door onder andere voedingstekorten en stress.
We weten allemaal dat pyschologische stress de gezondheid ondermijnt.
Maar er bestaat ook zoiets als lichamelijke stress.

Lichamelijke stress ontstaat doordat ons lichaam zich steeds meer moet verweren tegen allerlei belastingen zoals:

 • electrosmog door mobieltjes en GSM/zendmasten,computers, draadloze netwerken;
 • milieutoxinen, zware metalen, radioactieve resten, pesticiden;
 • onvolwaardige voeding, additieven, junkfood, magnetron gebruik;
 • intoleranties van tandheelkundige materialen (amalgaam, kronen en implantaten);
 • haarden in kaakbot of t.g.v. niet genezen infecties;
 • voedingsmiddelen intoleranties;
 • allergenen zoals pollen, huisstof, cosmetica, chemicaliën;
 • ziekteverwekkers: bacteriën, schimmels, parasieten;
 • misbruik van alcohol, genotsmiddelen en medicamenten;
 • overbelasting van het immuunsysteem door vaccinaties, antibiotica;
 • energetische verstoring door littekens.

Orthomoleculaire Quint therapie

Het orthomoleculaire Quint-apparaat kan niet alleen analyseren maar ook orthomoleculaire therapie geven. De therapie tussen het magneetveld is aangenaam en ontspannend. Ik gebruik ze vooral om je energie bij te tanken en om energetisch littekenweefselverstoring terug op te heffen. Mensen voelen zich meteen vitaler, actiever en energieker. De belastbaarheid, weerstand tegen stress en jouw prestatievermogen in het leven van alledag nemen toe. Kortom, je eigen zelfregulerend systeem van je lichaam wordt terug geactiveerd via orthomoleculaire therapie met het Quint-apparaat. Enkel mensen met een pacemaker en zwangere vrouwen kunnen niet worden getest om medische redenen.

Aanvullende en versterkende hulpmiddelen van het Quintsysteem

Quint biedt ook een breed scala van producten aan waarmee u het bereikte energetisch evenwicht van tijdens de sessie verder kunt versterken tijdens de orthomoleculaire therapie. Voornamelijk een heel gamma aan ondersteunende producten die jou beschermen tegen de belastende E-smog.

Electro-smog, zijn de stralingen van bvb. gsm’s, routers, DECT-telefoons, TV-masten en nog zoveel meer. Bij gevoelige mensen kan dit een impact hebben op hun energie en algemeen welzijn. Vraag er naar in de praktijk tijdens de orthomoleculaire therapie sessie, of neem alvast een kijkje in mijn shop. 

Dankzij Anje al bijna 5 jaar geen dagelijkse hoofdpijn en buikpijn meer! Ik ben mij meer gaan verdiepen in voeding en intoleranties. Bedankt voor de diagnose Anje!

BordjeGezond

Anje Peersman heeft mij fantastisch geholpen. Aanrader.

Miranda P

Hij klaagt eindelijk niet meer over buikpijn. Zijn koorts is ook veel minder heftig nu. Helpt ontzettend om zo op je voeding te letten.

Fatima S.

Lieve Anje, ik wil je super hard bedanken om mij van mijn problemen af te helpen. Jij was de enige die de juiste diagnose heeft kunnen vaststellen en de juiste behandeling hebt voorgeschreven. Maanden voor ik bij u kwam had ik veel pijn in mijn darmen. Allerlei onderzoeken gedaan via reguliere geneeskunde maar niks gevonden en de pijn bleef. Totdat ik bij jou kwam. Dankzij jou heb ik nu geen pijn meer, weet ik exact wat ik mankeer, en welke voedsel intoleranties ik heb en help je mij om gezonder door het leven te gaan. Bedankt voor alles! Een zeer tevreden klant.

Ann S.

Liefste Anje, ik wil je nog eens heel erg bedanken voor gisteren, voor je heldere uiteenzetting en geduldige aanpak. Dat is echt wat werkt bij mij. Bij het avondeten vroeg hij of we niet nog wat paprika in de ijskat hadden liggen. Het deed me inwendig glimlachen. En denken aan jou en de manier hoe je dat aangepakt hebt. Dikke dikke dankjewel! Je bent een toppertje.

Els